Gå til innhold
En tenåringsgutt og en tenåringsjente som går utenfor campus.
itslearning 27. august 20214 min lesing

itslearning gjør det enklere for skolene å integrere AOE-ressurser i sitt eget LMS-læringsmiljø for selvlæring.

Oversettelse generert av en AI-oversettelsestjeneste

KPEDU består av 5 studiesteder i Midt-Østerbotten.

I august 2021 blir videregående opplæring gratis i Finland. Gratis utdanning er resultatet av et innbyggerinitiativ for å gjøre utdanning mer tilgjengelig. Det betyr at læremidler som skolene bruker, skal være gratis. Derfor tilbyr selvlæring i Finland nå en ny tjeneste for skoler og utdanningsinstitusjoner som gjør det mulig å integrere læremidler fra Open Learning Materials Library (aoe.fi) i selvlæringens LMS-bibliotek fra og med skoleåret 2021/2022.

Ifølge en undersøkelse utført av Redd Barna koster materiell til videregående opplæring i Finland rundt 2 600 euro, og for yrkesfagelever kan det koste enda mer. Nesten 60 % av de spurte sa at utdanningskostnadene var en utfordring, noe som førte til at organisasjonen ledet et vellykket innbyggerinitiativ for å endre den finske loven.

En av våre første kunder som tok i bruk denne tjenesten, KPEDU, forklarer hvorfor det kan være avgjørende for deres nettverk av utdanningsinstitusjoner.

Det selvlæring har gitt oss, er at det har skapt en "bro" fra denne fantastiske samlingen av AOE-materiell fra lærerne til læringsplattformen. De har hjulpet oss med å integrere alle AOE-ressursene i selvlæringsbiblioteket, slik at lærerne har alt de trenger for å undervise på ett sted.
 
Isto Hakala, KPEDU

Læringsmaterialet er tilgjengelig sentralt i selvlæringsbiblioteket.

Sentralisert innsamling av læremidler

Vi takker det finske parlamentet for denne beslutningen. Det er den rette måten å få flere til å bli på skolen og studere interessante fag, til tross for kostnadene.

Derfor bestemte vi oss for at en måte å støtte denne "investeringen i utdanning" på var å gi lærerne ressurser som er godkjent for bruk i det finske utdanningssystemet, på ett lett tilgjengelig sted, og for oss er det selvlæringsbiblioteket.

Tidligere var det ekstra arbeid for lærerne våre å anskaffe og bruke undervisningsmateriell produsert av ulike nasjonale prosjekter på forskjellige plattformer og nettsteder.

Alle disse åpne utdanningsressursene (veiledninger, læremidler, prosjekter) er nå samlet på ett nasjonalt nettsted og organisert i et format som er lett å finne. Enda viktigere er det at lærerne kan sammenligne sitt eget undervisningsmateriell med AOE-ressursene. Vi håper at de vil finne ideer og inspirasjon som vil heve standarden på undervisningen i hele utdanningsklyngen.

Isto Hakala, veileder for pedagogisk utvikling, KPEDU

 

Utplassering av AOE-ressurser i KPEDU

Vi begynte å bruke disse AOE-ressursene for første gang på KPEDU høsten 2020. Vi ønsket imidlertid å gjøre lærernes arbeid enklere - å søke og finne det mest nyttige materialet for dem.

Det selvlæring har gitt oss, er at det har skapt en "bro" fra denne fantastiske samlingen av AOE-materiell fra lærerne til læringsplattformen. De har hjulpet oss med å integrere alle AOE-ressursene i selvlæringsbiblioteket, slik at lærerne har alt de trenger for å undervise på ett sted.

Med integreringen av Itslearning Library er det mulig å søke etter alt dette åpne læringsmateriellet og legg til det direkte inn i selvlæringsplanen og den øvrige undervisningen. De kan også skreddersy ressursene etter egne behov, siden alt materialet er under Creative Commons-lisens. I tillegg oppdateres ressursene i selvlæringsbiblioteket en gang i uken, slik at de alltid er oppdaterte.

itslearning er utviklet for undervisning, og vårt hovedmål er å gjøre lærerens daglige arbeid med å finne egnet undervisningsmateriell mye enklere. Med denne integrasjonen har lærerne de ressursene de trenger "til fingerspissene". Tilgjengelig når som helst og på hvilken som helst enhet.
Kenneth Vuorinen, MD, itslearning Finland
Gratis læremateriell for studenter finnes i selvlæringsbiblioteket.

 

KPEDU og selvlæring

KPEDU har brukt selvlæringsplattformen siden 2018, og i årenes løp har vi erfart at selvlæring er en ekte opplæringspartner. Vi har brukt integrasjonen siden juni nå (vi var de første som kunngjorde utrullingen da vi ble kontaktet av itslearning med denne tjenesten i slutten av mai 2021).

Vi evaluerer nå hva studentene synes om AOE-læringsmateriellet. Vi håper at de vil synes det er nyttig og fortsette å bruke AOE-tjenesten når de går videre med videre studier, og dermed støtte deres livslange læring. Studentene vil også kunne laste ned materialet til eget bruk på et senere tidspunkt.

Noen av lærerne våre har også produsert undervisningsmateriell for tjenesten gjennom ALADIN-prosjektet. Vi er veldig glade for å kunne distribuere læringsmateriellet deres til lærere over hele Finland. Til syvende og sist håper vi at ressursene som er laget av KPEDU-lærere og delt gjennom selvlæringsbiblioteket, også vil være nyttige for alle lærere i det bredere selvlæringsfellesskapet. Å kombinere vår ekspertise og kunnskap vil komme oss alle til gode.

Jeg tror vi er på vei inn i en ny og spennende fase. Det gjenstår å se hvordan produksjonen av læremidler til bibliotektjenesten ved KPEDU vil utvikle seg.

Yrkeshögskolan i Mellersta Österbotten, KPEDU

Central Ostrobothnia Vocational University (KPEDU) er en tverrfaglig utdanningsinstitusjon i Finland. KPEDU tilbyr yrkesopplæring, lærlingeplasser og videregående opplæring i 59 ulike retninger for studenter og voksne. KPEDU samarbeider også tett med kommuner, næringsliv og andre utdanningsinstitusjoner i regionen.

Ansatte: 427
Studenter: 4 983
Steder: 5 studiesteder i Midt-Østerbotten
Innføring av selvstudium: 2018

RELATERTE ARTIKLER