Gå til innhold
Jorden omgitt av ikoner som viser FNs bærekraftsmål.
Vania Hasegawa 30. mai 20236 minutter å lese

Utdanning og teknologi er avgjørende for at FN skal kunne nå bærekraftsmålene.

Oversettelse generert av en AI-oversettelsestjeneste

Samarbeid mellom utdanning og teknologi for å nå målene i 2030-agendaen for bærekraftig utvikling

I 2015 vedtok De forente nasjoner (FN) 2030-agendaen for bærekraftig utvikling, som er et felles veikart for fred og velstand for mennesker og planeten, både i dag og i fremtiden. itslearning, sammen med andre partnere, støtter denne innsatsen for å hjelpe FN og resten av verden med å nå målet innen 2030.

2030-agendaen for bærekraftig utvikling (SDG) er en handlingsplan for mennesker, planeten og velstand som har som mål å "realisere menneskerettighetene for alle og oppnå likestilling mellom kjønnene", og det er derfor Knowledge Alliance for Business Opportunities in SDGs (SDG4BIZ) ble grunnlagt.

I tillegg utvikler, tester og sprer alliansen læreplaner og opplæringsmateriell for å identifisere og utnytte forretningsmulighetene i bærekraftsmålene. Hvis bærekraftsmålene nås innen 2030, vil 80 millioner nye jobber bli skapt, og 10 billioner euro i nye forretningsmuligheter vil bli frigjort.

Vi er fast bestemt på å ta de dristige og transformative skrittene som er helt nødvendige for å få verden inn på en bærekraftig og motstandsdyktig kurs. De 17 bærekraftsmålene og 169 delmålene viser omfanget og ambisjonene i denne nye universelle agendaen."

sier FN

Nelson Mandela uttalte: "Utdanning er det mektigste våpenet du kan bruke for å forandre verden". Selv om ordet "våpen" er upassende, stemmer utsagnet hans. Utdanning kan faktisk forandre verden ved å hjelpe mennesker ut av fattigdom, redusere sykdom og død og fremme likestilling mellom kjønnene. Ifølge data fra Global Partnership for Education (GPE) har utdanning av kvinner forhindret over 30 millioner dødsfall blant barn under fem år og 100 millioner dødsfall blant voksne mellom 15 og 60 år.

Og så kombinerer du utdanning med teknologi. Teknologi i utdanningen er avgjørende for at prosjektet skal lykkes, og et læringsplattformsystem (LMS) som itslearning samarbeider med institusjoner for å strukturere pensum og gi hundrevis av lærere og studenter nødvendig opplæring og kurs.

Hva er Knowledge Alliance for Business Opportunities in SDGs (SDG4BIZ)?

SDF4BIZ-logo

 

Det er et EU Erasmus+ Knowledge Alliance-prosjekt som startet i 2021. Ifølge FN administrerer SDG4BIZ opplæringsinnsatsen for FNs bærekraftsmål, med fokus på bevisstgjøring, anerkjennelse av forretningsmuligheter og økonomisk utvikling. I dette prosjektet samarbeider ni partnere om å utvikle kurs for å nå bærekraftsmålene for høyere utdanningsinstitusjoner og bedrifter.
itslearning samarbeider med Metropolia University i Finland, som koordinerer prosjektet, Haaga-Helia University of Applied Sciences i Finland, Slovak University of Technology i Bratislava, Yasar University i Tyrkia, Brainplus i Østerrike, FENICE Green Energy Park i Italia og Tknika i Spania.

"Metropolia University har forpliktet seg strategisk til å integrere bærekraft i alle sine aktiviteter, inkludert studieprogrammene. Derfor støtter dette prosjektet i stor grad opp om denne strategiske satsingen. Det oppmuntrer også til tverrfaglig samarbeid i Metropolia, fordi vi alle må samarbeide med kolleger fra ulike fagområder, og dette har vært svært nyttig for å fremme mer samarbeid på tvers av fagområder."

Michael Keaney, Metropolia University i Finland

Partnerne er derfor ansvarlige for å utforme og pilotere en tverrfaglig, grenseoverskridende læreplan og opplæringsmateriell for anerkjennelse av bærekraftsmålenes forretningsmuligheter.

Prosjektet er også utformet for å øke bevisstheten om potensialet for vekst i næringslivet når det gjelder bærekraftsmålene, og det skal bidra til å styrke innovasjonsevnen til EU-selskaper og kompetansebehovene til de europeiske institusjonene for høyere utdanning.

I tillegg retter opplæringsmateriellet seg både mot europeiske høyere utdanningsinstitusjoner og bedrifter. Det leveres via prosjektpartnernes levedyktige læringsplattform, itslearning, som støtter mobil- og mikrolæring.

En av prosjektpartnerne, Annariikka Rosendahl fra Haaga-Helia University of Applied Sciences i Finland (ansvarlig for å lede den samskapende læreplanprosessen), nevner at det å være en del av dette prosjektet betyr at universitetet, partnerne og FN-initiativet gjør sitt for å hjelpe planeten på rett vei.

"Uansett hvor stort eller lite det er, er hvert eneste skritt i riktig retning en måte å hjelpe verden til å nå 2030-agendaen for bærekraftig utvikling"

Annariikka Rosendahl, Haaga-Helia University of Applied Sciences i Finland.

Opplæringen tar for seg de mest relevante forretningsmulighetene som ligger i bærekraftsmålene i de fem modulene:

  • 1. Anerkjennelse av forretningsmuligheter
  • 2. Mat og landbruk
  • 3. Byer
  • 4. Energi og materialer
  • 5. Helse og velvære

Bildet nedenfor oppsummerer konsortiets tilnærming og metode for å møte de oppgitte behovene og oppnå de forventede resultatene.

Illustrasjon av SDG4BIZ-strategien

Oppsummering av strategien og metoden som konsortiet vil benytte seg av. Kilde: Metropolia University Metropolia University

80 % av undervisningspersonalet ved partnerinstitusjonene (1500 lærere) og 350 bedrifter vil få opplæring i løpet av SDG4BIZ-prosjektet (frem til 2023). Disse Massive Online Open Courses, eller MOOCs, er selvstudier i eget tempo, tilgjengelige på sju forskjellige språk og belønnet med et sertifikat når hver modell er fullført.

Vi fikk muligheten til å høre Hye Jung-Majasen fra Metropolia University beskrive hvordan de utvikler disse MOOC-ene på itslearning Innovation Summit i London i mars. Klikk her for å se hele presentasjonen.

Den åpne fag er tilgjengelig for alle interesserte via selvregistrering på SDG4BIZ-nettstedet.

itslearning som en av SDG4BIZ' partnere.

Skjermbilde av læringsplattformen itslearning , med oversikt over kurs.

 

Som prosjektets læringsplattform er vi mer enn en plattformleverandør; vi er partnere og samarbeider tett med andre institusjoner for å skape en best mulig læringsopplevelse.

Piloteringen av modulene i SDG4BIZ-læreplanen vil bli gjennomført i løpet av våren. Alle de høyere utdanningsinstitusjonene i konsortiet har nedsatt en lærer-/akademikerkomité som skal evaluere læreplanen og læringsmålene, teknikkene og aktivitetene ved hjelp av planlegger Tool, som er et viktig verktøy for fag strukturering.

I tillegg vil kohorten omfatte de som er ansvarlige for undervisning og vurdering, i tillegg til kvalifiserte akademikere med ekspertise på det spesifikke området knyttet til modulens innhold. De vil fokusere på å integrere læreplanmateriell i fag med det formål å utarbeide et validert og verifisert pedagogisk design.

Henrik Paajanen, utdanningskonsulenten i itslearning -teamet i Finland, samarbeider tett med de høyere utdanningsinstitusjonene for å sikre at plattformen oppfyller alle behovene i disse modulene.

Paajanen bemerker: "De utrolige erfaringene fra dette prosjektet vil være til nytte for alle involverte parter. Med utvidelsen av livslang læring og MOOC-er i universitets- og høyskolesektoren bidrar itslearning til å oppfylle de pedagogiske behovene for å gi lærere og elever den beste opplevelsen. Det er flott å ha en kunde som er ivrig etter å bruke itslearning fordi vi tydelig kan se hvordan vi jobber mot hovedmålet og hvordan vi støtter hverandre på ulike måter. itslearning -teamet sørget for at alle lærerne som var involvert i prosessen med å lage læreplaner, fikk den opplæringen de trengte for å utnytte læringssystemet på best mulig måte."

"Dette er et fantastisk samarbeid mellom oss og de andre prosjektdeltakerne, siden vi alle jobber mot samme mål. Det er en læringsprosess for alle parter, og denne erfaringen hjelper oss med å forbedre brukervennligheten, undervisningen og læringsopplevelsen"

Henrik Paajanen, pedagogisk konsulent ved itslearning

Målene for bærekraftig utvikling

Bærekraftsmålene er en felles plan for fred og velstand for mennesker og planeten, nå og i fremtiden. De 17 bærekraftsmålene er en oppfordring til alle land - både industriland og utviklingsland - om å handle i et globalt partnerskap.

  • 1. Ingen fattigdom
  • 2. Null sult
  • 3. God helse og trivsel
  • 4. Utdanning av høy kvalitet
  • 5. Likestilling mellom kjønnene
  • 6. Rent vann og sanitære forhold
  • 7. Rimelig og ren energi
  • 8. Anstendig arbeid og økonomisk vekst
  • 9. Industri, innovasjon og infrastruktur
  • 10. Redusere ulikheter
  • 11. Bærekraftige byer og lokalsamfunn
  • 12. Ansvarlig forbruk og produksjon
  • 13. Klimatiltak
  • 14. Livet under vann
  • 15. Livet på land
  • 16. Fred, rettferdighet og sterke institusjoner
  • 17. Partnerskap for målene

Hvis du vil vite mer om SDG4BIZ-prosjektet, kan du besøke den offisielle nettsiden deres.

Vil du vite hvordan itslearning kan hjelpe deg med å forbedre læringsopplevelsen ved din institusjon? Snakk med ekspertene våre og be om en gratis demo.

RELATERTE ARTIKLER