Hopp til innhold
ntimera 27. mai 202212 min å lese

[Podcast] Å være en lærende og en digital referent

Oversettelse generert av en AI-oversettelsestjeneste

I den andre episoden av serien "Le numérique et vous" intervjuer vi Lina El Khateb, en elev ved Lycée Français Sophie Germain i Rabat i Marokko. Hun forklarer hvordan hun som elev, men også som digital referent, klarte å ta i bruk plattformen itslearning og forene medelever og lærere rundt et felles prosjekt.

Lydtranskripsjon

Kontakt :

  • Marc Da Silva, itslearning konsulent
  • Lina El Khateb, 1. årsstudent

Marc Da Silva: På itslearning støtter vi utdanning, så hva er vel da mer naturlig enn å dra ut og møte dem som jobber på feltet? I dag er vi så heldige å få møte Lina El Khateb, en student ved Lycée Sophie Germain, som er en del av IEG-gruppen i Marokko.
Så hvorfor denne sjansen? Fordi vår gjest er student, så hennes synspunkt er originalt, interessant og grunnleggende. Og hvorfor avstand? Vel, ganske enkelt fordi Lina er live fra Rabat - jeg sjekket, det er tre timer med fly. Hei Lina, hvordan har du det?

Lina El Khateb: Jeg har det bra, takk. Jeg håper du har det bra.

Marc Da Silva: Å ja, vi har det fortsatt bra. Jeg er veldig beæret over å kunne møte deg på avstand og snakke med deg om utdanning og digital teknologi. Lina, du går i Première Générale på Lycée Sophie Germain i Rabat. Hvordan tror du det er å være elev på denne skolen?

Lina El Khateb: Det er en glede å være en del av denne skolen, for jeg har gått her siden tredje klasse, og nå går jeg i første klasse, så jeg har vært her i omtrent tre år, så jeg kjenner skolen ganske godt. Etter min mening er det en unik skole. Alle her lytter: lærere, administrasjon, veiledere. Vi er så heldige at vi har tilgang til et svært høyt læringsnivå, så jeg er elev ved Lycée Français Sophie Germain, og jeg er stolt av å være det.

Lytt også til: Hvordan kan vi støtte og utvikle digital utdanning?

Marc Da Silva: Siden du går på videregående skole og er i ditt første år, hvordan føler du deg om Baccalaureate-eksamenene? Føler du deg godt forberedt?

Lina El Khateb: Året er ikke over ennå, men vi kan si at jeg er godt forberedt, spesielt med bac blanc-eksamenene som fant sted da vi kom tilbake fra ferien i mars. Vi er allerede så heldige at vi har veldig relevante og innholdsrike fransktimer, av virkelig høy kvalitet. Det er aldri et kjedelig øyeblikk i fransktimene våre. Det er også takket være læreren som presenterer oss for veldig interessante aktiviteter og gir oss lyst til å lære, så i så måte er vi veldig heldige, så alt i alt kan man si at jeg er godt forberedt. Jeg trenger bare å pusse opp på aritmetikken og den lineære lesingen for å være helt klar til den store dagen.

Marc Da Silva: Vel, det er jeg glad for å høre. Si meg, det er et tema jeg gjerne vil ta opp med deg, hvis du ikke har noe imot det, for personlig, som konsulent på itslearning , er jeg vant til å støtte implementeringen av plattformprosjekter eller lærerutdanning, for eksempel, men jeg har aldri tilgang til elevene, så i ettertid, så vi sporer litt tilbake, hva kan du fortelle oss om plattformens ankomst i din virksomhet?

Lina El Khateb: Plattformen er ny for oss i år, og dermed også for hele skolen. Vi har vært så heldige å få god opplæring og veiledning av lærerne våre, samt av den pedagogiske rådgiveren vår, som introduserte oss for bruken av dette nye og svært varierte verktøyet helt fra starten av året.

Så helt fra starten av skoleåret var vi så heldige å kunne bruke den i de fleste fagene våre. Spesielt i fransktimene jeg nettopp nevnte. Jeg tror det har gjort ting mye enklere for oss i år. Sammenlignet med i fjor, da vi brukte andre plattformer, har vi i år med itslearning"alt-i-ett", som de sier, så det er en applikasjon som jeg synes er ganske praktisk, og det synes klassekameratene mine også, på fag .

Marc Da Silva: Du snakket om "praksis" i det du nettopp sa, du snakker ofte om denne fransklæreren som er som en modell et eller annet sted, det er noe vi forstår slik, men ser du noen forskjeller i bruken avhengig av lærerne for eksempel, eller avhengig av fagene, hvordan forklarer du det?

Lina El Khateb: Det er faktisk sjelden at lærere slutter å bruke itslearning -plattformen, for i hvert fall i mitt tilfelle bruker lærerne den helt fra starten av året, eller de som bruker den, fortsetter alltid å bruke den, spesielt i fransktimene, som jeg allerede har nevnt, for når du først har blitt vant til å bruke plattformen og funksjonalitetene som presenteres av itslearning, blir det praktisk og du blir vant til det, det er virkelig veldig sjelden at det er forskjell i bruken av itslearning -plattformen, i hvert fall på vår skole.

Marc Da Silva: Veldig bra, ville det bety at alle lærere ville bruke mer eller mindre de samme knappene på plattformen, eller ville det være noen knapper som ville bli prioritert, noen funksjoner som ville bli mer fremtredende?

Lina El Khateb: Det kommer an på hver enkelt lærer. Vi har for eksempel grunnleggende funksjoner som brukes av lærere i bestemte fag, særlig språkfag, der du finner ressurser og bare ressurser. Men i fransktimene, for eksempel, har vi spørrekonkurranser og interaktive aktiviteter som skal leveres inn.

Noen ganger er det også spørrekonkurranser, så det er egentlig ganske variert, og siden vi har en ganske spesifikk måte å jobbe på i franskklasser, så vi jobber faktisk i autonome verksteder, hjelper det oss virkelig å gjøre alt bare ved å logge inn med kontoen vår, og det er det. Så det avhenger av hver fag og hver lærer.

Marc Da Silva: Enig, og jeg forestiller meg at lærerne, med hjelp av de pedagogiske rådgiverne, vil forbedre praksisen sin for å gjøre den mer variert, slik det ser ut til at du sier. Og på studentsiden, Lina, hvordan tar klassekameratene dine imot disse kursene, kanskje det ikke er så lett?

Lina El Khateb: Generelt sett kan jeg ikke gi deg et spesifikt svar, for alle har sin egen måte å organisere kurs på itslearning på, men i mitt tilfelle, for eksempel, er jeg en veldig organisert person, så når det gjelder å ta kurs, finner jeg alt på samme sted, det er ikke ett dokument på e-post, et annet på Pronote, et annet på itslearning.
Alt ligger på itslearning, noe som gjør det enklere for meg å organisere notatbøkene mine, skrive dem om og gå tilbake til leksjonene på slutten av dagen. For meg personlig er det spesielt viktig med oppgavene, som presenteres på plattformen, slik at jeg vet hvor langt jeg har kommet i spesifikke fag eller om jeg har levert oppgaver eller ikke. Så det har også hjulpet meg mye i år når det gjelder organisering sammenlignet med i fjor, så i mitt tilfelle er det det, og noen av klassekameratene mine velger å bare bruke itslearning -applikasjonen, bare med ressursene.

Marc Da Silva: Så, Lina, jeg har nettopp hørt, fordi jeg har en liten mus der borte på Lycée Sophie Germain, at du selv var en slags digital referent, og hva innebærer det, og hvordan kom det i stand, og hvorfor deg?

Lina El Khateb: Jeg er en fordomsfri person, så jeg liker å hjelpe andre, og det er en av mine kvaliteter. Jeg liker også den digitale verden, så jeg har alltid hjulpet foreldrene mine, familien min og vennene mine.

Da vi skulle sette opp plattformen itslearning i begynnelsen av året, var jeg der for å støtte kollegene mine, for å hjelpe dem med å få et mer helhetlig inntrykk av hvordan de skulle bruke programmet. Etter det er det en god ting, for det hjelper dem også med å bli mer organiserte, for som sagt tilbyr itslearning et bredt spekter av funksjoner, så jeg hadde muligheten til å hjelpe dem fra min side som student.

Marc Da Silva: La oss si det slik: For det første er du mer en tusenkunstner og kan dine saker, og så fordi du er "åpen", ja da endte du opp med å være den personen som skulle komme kollegene dine til unnsetning, kameratene dine heller, og ikke på itslearning , tenker jeg.

Jeg vil gjerne benytte anledningen til å påpeke overfor dem som lytter til oss, at dette til syvende og sist kan være en rolle som må utføres og etableres. Det er kanskje en rolle som må etableres på anleggsnivå for å garantere en slags sikkerhet og vellykket utplassering. Ok Lina, jeg vil gjerne komme tilbake til deg på ett punkt, siden du nevnte tidligere at du begynte på skolen da du gikk i niende klasse, og nå har du vokst opp, du er førsteårsstudent, så skolekarrieren din har åpenbart utviklet seg, men med bruken av digital teknologi, vil du kunne fortelle oss hvordan ting har endret seg?

Lina El Khateb: Digital teknologi generelt gjør det mulig for oss å organisere kursene våre på en mer spesifikk og praktisk måte. Så å finne alle kursene våre på samme plattform eller annet, spesielt organisering av spor for revisjoner osv, og også av det faktum at vi gikk gjennom en kriseperiode, som er COVID 19, i 2020 var vi i innesperring.
Så hvis det ikke hadde vært for digital teknologi, tror jeg ikke vi ville ha bestått året vårt, så i mitt tilfelle var det det tredje, så det er veldig heldig å ha digital teknologi på skolen vår, og det er bra at vi har digitale verktøy som er ganske godt utviklet, fordi det gjør at vi kan være oppdatert, det gjør at vi virkelig kan perfeksjonere organisasjonen vår og alltid være "up to date".

Marc Da Silva: Lina, du snakker om bruken av digitale verktøy, men jeg vil bare gjerne vite, av ren nysgjerrighet, om for eksempel skolen din spurte deg - og kanskje den gjør det, jeg vet ikke. Hvis de spurte deg om hva du ville gjort, hva ville du forbedret, hvilke ideer ville du for eksempel gjerne se implementert?

Lina El Khateb: Ideer som kommer til meg... Vel, det er sant at det er et spørsmål som krever litt mer ettertanke, men etter min mening vil jeg si kanskje et lite kreativt innslag. Jeg tror kreativitet er en viktig del av en students liv.

Kanskje velge, vel, vi er heldige i år som har et medierom, så jeg skal gi mitt eksempel, for i fjor opprettet jeg skolens første radiostasjon. Det var litt komplisert i begynnelsen, fordi jeg bare spilte inn med telefonen min, det var veldig komplisert i begynnelsen, vi hadde ikke det nødvendige utstyret osv. Men i år er vi veldig heldige som har fått et rom, og at det er folk som virkelig har sørget for at det finnes, for vi har virkelig ønsket det siden i fjor. Og nå har vi mer utstyr, som gjør at vi kan lage et show, lage radioprogrammer, TV-programmer, så jeg tror at vi kanskje trenger litt mer utstyr, men ikke digitalt utstyr, mer maskinvare, møbler osv...
Men hvis jeg skulle råde noen skoler til å legg til noe, ville det kanskje være å velge et funksjonelt system, og jeg mener virkelig "funksjonelt", for å la elevene skape og bruke fantasien, for det er virkelig fantastisk når man oppdager denne verdenen.

Marc Da Silva :For noen vakre ord. Lina, et siste spørsmål: Hvordan ser de neste månedene ut for deg?

Lina El Khateb: Mine forberedelser til det franske bac. Som jeg nevnte flere ganger i løpet av episoden, er vi så heldige at vi har et område på plattformen vår itslearning dedikert til fransk, Det kommer til å bli veldig enkelt, du må bare være klar, motivert, ha selvtillit og si til deg selv at det er mulig og at du kommer til å gjøre det.

Marc Da Silva: Og det er jo bare en formalitet for deg, du virker jo så godt forberedt allerede. Og hva har du ellers å gjøre utenom skolen? Du ser allerede frem mot det siste året, hobbyer, jeg vet ikke, det ser ut som om du kommer til å starte en forening her!

Lina El Khateb: Jeg er smigret! Jeg er mer aktiv på skolen enn utenfor. Jeg er involvert i en lang rekke prosjekter, ikke bare digitale. Jeg er også nestleder i CVL, og jeg er også øko-delegat, så det er også økologi som er viktig for meg, det er et fag som virkelig berører og er viktig. Bortsett fra det er jeg i ferd med å skrive - vel, hvis du er interessert, men jeg sier det bare fordi det er noe jeg gjør ved siden av - jeg er i ferd med å skrive en liten roman som fremkaller noen av milepælene i livet mitt. Det er en liten selvbiografi, men jeg kommer ikke til å publisere den foreløpig, den er fortsatt under arbeid.

Marc Da Silva: Vi legger det ut på itslearning.

Lina El Khateb: Det blir en glede, virkelig. Bortsett fra det liker jeg å lese artikler, jeg liker å oppdage verden rundt meg, selv om jeg ikke får sjansen til å dra ut i felten.

Marc Da Silva: Du vet alt, selv når du ikke er fysisk til stede.

Lina El Khateb: Akkurat!

Marc Da Silva: Så det er Lina, som har en ministers timeplan, med en ministers mangfoldige aktiviteter, til og med flere ministre i én person. Tusen takk, Lina, for ditt vitnesbyrd. Vi sees snart igjen.

Lina El Khateb: Vi ses snart, takk.

RELATERTE ARTIKLER