Gå til innhold
Fasaden på bygningen som huser Aarhus Tech.
Leslie Ahern 2. mars 20213 min lesing

Aarhus Tech bruker videokonferanser for å forhindre frafall

Oversettelse generert av en AI-oversettelsestjeneste

Aarhus Tech utdanner over 4000 studenter i året. Tilbudet på fag omfatter International Baccalaureate-studier, yrkesopplæring, teknisk videregående opplæring og voksen- og etterutdanning.

En håndbok for vellykket bruk av LMS

Før 2019 brukte Aarhus Tech mange forskjellige digitale læringsverktøy. For å forenkle den digitale arbeidsflyten valgte skolen å implementere itslearning LMS (Learning Management System). Nå foregår all undervisning og kommunikasjon via itslearning.

Torben Ravnsmed Hamburg, Aarhus Tech
Torben Ravnsmed Hamburg, lærer og IT/Curriculum Manager ved Aarhus Tech, har lang erfaring med å implementere teknologiske verktøy og sier at det er viktig å få lærerne med på laget:
 
- Det kan være overveldende å presentere lærerne for mye ny informasjon på én gang. Derfor er det viktig å forklare dem at overgangen til en ny læringsplattform er omfattende, men at det er verdt det fordi det gir oss bedre oversikt og sparer tid i det lange løp.

Torben har skrevet en itslearning manual for skolen og lærer opp kolleger i hvordan de kan utnytte plattformens mange funksjoner for å forenkle de daglige oppgavene. Han anbefaler for eksempel å lage kurs ved hjelp av verktøyet itslearning Plans. Ressurser og aktiviteter kan legges inn i Plans, og andre lærere kan enkelt tilpasse dem.

- Det er flott at kursene kan deles med kolleger og andre team.

Torben setter pris på at plattformen tilbyr Learning Paths:

- Det er en fin måte å veilede elevene gjennom stoffet på.

Hans språklærerkolleger er takknemlige for at studentene kan sende inn lyd- og videofiler som svar på oppgaver på itslearning . De bruker ofte denne funksjonen ved muntlige eksamener.

Hovedmaler forenkler arbeidsflyten

David Brandstrup Østergaard er Head of Year 10 Education ved Aarhus Tech. Han var med på å implementere itslearning og forteller at den nye arbeidsflyten er fornuftig og gir store muligheter. Læreplanteamene på skolen bruker itslearning master fag maler for å sikre at læringsmålene som er fastsatt av det danske utdanningsdepartementet, blir oppfylt. Malene opprettes ved hjelp av Plans-verktøyet og brukes automatisk på digitale kurs.

David forklarer:

- Lærerne må beholde disse malene i kursene sine - ettersom det ligger mye arbeid i å sikre at alle læringsmålene oppfylles - men de står fritt til å legg til ekstra materiale.

Han ser at lærerne får større eierskap til undervisningen når de kan legg til materiale de selv velger til kursene sine. Det er tydelig for David at itslearning er bygget med tanke på undervisning.

 

"Den pedagogiske strukturen bak plattformen itslearning oppmuntrer til større eierskap til undervisningen."
David Brandstrup Østergaard, utdanningsleder for 10. trinn, Aarhus Tech

 

På slutten av hvert semester møtes læreplanteamene for å revurdere fag materiale. Endringene de gjør i hovedmalene, blir automatisk overført til alle de digitale emnene der de forekommer.

Fjernundervisning under pandemien

Den første korona-nedstengningen i Danmark varte fra mars til mai 2020. Den andre nedstengningen, som ble iverksatt før jul, har regjeringen så vidt lettet på. Under nedstengningene ble all yrkesrettet undervisning på Aarhus Tech gjennomført online.

IT-konsulent i utdanningssektoren, Søren Berg, sier:

- itslearning brukes ikke bare til nettbasert læring. Det er også den viktigste kommunikasjonskanalen mellom Aarhus Tech og studentene våre. Det er svært viktig for oss å ha daglig kontakt med studentene.

 

"Med itslearning fikk vi et mye bedre utgangspunkt for nettbasert læring. Takket være plattformen trengte ikke lærerne å begynne fra bunnen av."
Søren Berg, pedagogisk IT-konsulent, Aarhus Tech

 

Både lærere og elever har økt bruken av itslearning. Det er nå planer om at alle klasser skal gå over til nettbasert læring. Lærerne vil øke bruken av videoundervisning, og elevene våre vil bruke video til å dokumentere læringen sin som et supplement til mer tradisjonelle skriftlige oppgaver. Videokonferansene har vært viktige for å sikre god læring i denne vanskelige perioden for lærere og elever. Uten bruk av videokonferanser ville mange av elevene våre ha droppet ut.

itslearning har integrasjoner for livekonferanser med både Google Meet og MS Teams. Her er 7 enkle trinn for å engasjere studentene i direkte videoundervisning. 

RELATERTE ARTIKLER